Skip to content

Ομάδα

Ruseta Sá

ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΓΥΡΩ ΜΑΣ

Γεννήθηκα και μεγάλωσα περιτριγυρισμένη από βουνά, ποτάμια και λίμνες, στα Πυρηναία της Ουέσκα και της Λέιδα.

Προέρχομαι από τη φύση και η φύση είναι μέρος της ύπαρξής μου. Μέσω της φύσης κατανοώ την αξία και την ουσία του κόσμου.

Η φύση, η γη, είναι o τόπος μου και η πηγή κάθε  ιδέας, κάθε σχεδίου, βιβλίου, εικονογράφησης ή ακουαρέλας που δημιουργώ . Αποτελούν αναπόσπαστο στοιχείο της δουλειάς μου, και του τρόπου με τον οποίο αντιμετωπίζω κάθε πρόταση. Μέσω της φύσης  κατανοώ την δημιουργικότητα.

Η εμπειρία μου έδειξε πως το σημαντικότερο στην τέχνη είναι να περιλαμβάνει τον άνθρωπο να τον κατανοεί, να συγκεντρώνει τις ιδέες σε ένα αποτέλεσμα που εκδηλωνει αυτό που ο άνθρωπος  χρειάζεται να εκφράσει, δημιουργώντας ένα χώρο αρμονικής επικοινωνίας, με ευαισθησία, ειλικρίνεια και απλότητα.

Η δημιουργικότητα πηγάζει με φυσικότητα, είναι η έκφραση της απλότητας που πηγάζει από την αλήθεια, την αλήθεια κάθε ανθρώπου. Εντέλει, μιλάει για τον άνθρωπο και τον ρόλο του στον κόσμο.

Γιάννης Λιάκος

Κεραμίστας

Ασχολούμαι με την κεραμική τα τελευταια 15 χρόνια. Ξεκίνησα από το Μουσείο «Νεώτερης Κεραμικής» με δασκάλους τη Λίλη Μπακογιάννη και τον Τάκη Παπαζαφειρόπουλο. Τροχό κεραμικής έμαθα από τον Μπέρναρντ Άιχερ στην Τήνο. Ρακού και τεχνολογία κεραμικής από τον Μένανδρο Παπαδόπουλο.

Θέμης Καρούκης

Κεραμίστας

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα! Η επαφή μου με την κεραμική ξεκίνησε από την μικρή ηλικία των 11 χρόνων! Σπούδασα γραφιστική και φωτογραφίααλλά η αγάπη μου για την κεραμική με κέρδισε και αφοσιώθηκα σε αυτήν! Το εργαστήριο μου βρίσκεται στους Αμπελόκηπους Κόνιαρη 36, Αθήνα 11521, Ελλάδα.

Μίρκα Δραπανιώτου

Κεραμίστρια 

Ονομάζομαι ΜίρκαΔραπανιώτου , ζω στην Ελλάδα και εργάζομαι ως κεραμίστρια στην Αθήνα.

Οι αρχικές σπουδές μου ως σχεδιάστρια μόδας και η ενασχόλησή μου για πολλά χρόνια με το σχέδιο και την πλαστικότητα του  υφάσματος  με οδήγησαν αναπόφευκτα στην εξερεύνηση αντίστοιχων υλικών και εικαστικών πειραματισμών και τελικά στην ανακάλυψη της κεραμικής τέχνης.

Ο πηλός ως ανεπεξέργαστο και πρωτόλειο υλικό με γοήτευσε ως μέσο έκφρασης.

Η ικανότητά του να πλάθεται, να παίρνει μορφή,  σχήματα και σταδιακά να μεταμορφώνεται ανάλογα με τις δυνάμεις που του ασκούνται  είναι για μένα το κίνητρο της πραγμάτωσης αντικειμένων που μπορούν να δεχτούν, να συγκρατούν και εντέλει να προσφέρουν πέρα από την αισθητική τους,  την αρχέτυπη λειτουργία τους.

Οι φόρμες που κατασκευάζω είναι  επηρεασμένες από την αρχαϊκή μας προέλευση προσαρμοσμένες στον σύγχρονο τρόπο ζωής.

Τα γεωμετρικά στοιχεία που υποστηρίζουν τις φόρμες αυτές λειτουργούν αρμονικά μέσα από το παιχνίδισμα του φωτός και της σκιάς   δίνοντας στο κενό που δημιουργείται ανάμεσα τους , τόσο σημαντικό ρόλο όσο καιστο ίδιο το αντικείμενο

6947686768

Σοφία Σωτηροπούλου

Κεραμίστρια 

Γεννήθηκα τον Απρίλιο του 1978 στην Αθήνα. Σπούδασα αρχιτεκτονική εσωτερικών χώρων και γραφιστική στην σχολή «Βακαλό». Νιώθοντας την ανάγκη για επιπλέον έρευνα και εξέλιξη στον τομέα αυτό παρακολούθησα μεταπτυχιακές σπουδές στην αρχιτεκτονική εσωτερικών χώρων στο «Πολυτεχνικό Πανεπιστήμιο της Καταλονίας (UPC)». Οι ώρες εργαστηριακής εργασίας και η συνδιαλλαγή με τους συμφοιτητές και καθηγητές, η παρότρυνση για πειραματισμό και έρευνα, υπήρξε μεγάλη πηγή έμπνευσης. Εκτοξεύτηκα! Ενισχύθηκε η πίστη μου στην δύναμη της ομάδας, βεβαιώθηκα για την αγάπη μου για την εργαστηριακή εργασία.

Το 2011 βρίσκομαι στην Ουρουγουάη Ν. Αμερικής και στην προσπάθεια ένταξής μου στην εκεί κοινωνία παρακολούθησα  μαθήματα κεραμικής, προς μεγάλη μου έκπληξη, στο πλούσιο σε εργαστήρια πολιτιστικό κέντρο της Πιριάπολης όπου κατοικούσα . Μαγνητίστηκα από αυτό το υλικό και ένιωσα ελευθερία, σιγουριά, ότι με δουλειά πολύ μπορώ να τα καταφέρω. Η πρώτη μου δασκάλα ήταν ένας συντηρητικός σκληρός άνθρωπος με βασικές γνώσεις κεραμικής και το εργαστήριο μας παρείχε τα απολύτως απαραίτητα και μάλιστα φειδωλά. Δουλεύαμε σχεδόν αποκλειστικά μόνο με τα χεριά μας ως εργαλεία. Ο πηλός μου έδωσε την δυνατότητα να υλοποιώ τρισδιάστατα αντικείμενα και να είμαι σίγουρη για το αποτέλεσμα αφού το έβλεπα μπροστά μου. 

Δείτε περισσότερα

Επισκεφθείτε τον καινούργιο εκθεσιακό μας χώρο στην Ραφήνα