ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

Tο Me Nero είναι πολλά περισσότερα απ’όσα ποτέ προσδοκούσα. Δεν είναι απλά ένα κατάστημα, ένα εργαστήριο ή ένας εκθεσιακός χώρος. Το Me Nero είναι χώρος ψυχή τε και σώματι. Το Me Nero είναι χειροποίητη κεραμική σε σιγανή φωτιά.

Ruseta Sá - Creative designer

Ruseta Sá

Watercolor artist

Γεννήθηκα και μεγάλωσα περιτριγυρισμένη από βουνά, ποτάμια και λίμνες μεταξύ των Πυρηναίων της Ουέσκα και της Λέριδας. Προέρχομαι από ένα φυσικό τοπίο, είναι μέρος του εαυτού μου που προσδιορίζει τον τρόπο που αντιλαμβάνομαι τον κόσμο και του δίνω αξία και νόημα. Η φύση, η Γη, είναι ο τόπος μου και είναι το εφαλτήριο κάθε ιδέας, σχεδίου, βιβλίου, εικονογράφησης, ακουαρέλας που δημιουργώ. Είναι το ουσιώδες στη δουλειά μου και ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζω κάθε στόχο και εν κατακλείδι το πώς κατανοώ την δημιουργία κάθε αυτή.

Όλη μου η εμπειρία μου έχει μάθει ότι το πιο σημαντικό είναι το πώς θα εισάγεις το άτομο μέσα σε αυτόν τον κόσμο. Πώς θα το κατανοήσεις. Πώς θα συμβιβάσεις και θα αποσαφηνίσεις τις ιδέες για αυτό που χρειάζεται; αυτός ο χώρος επικοινωνίας, με άνεση αρμονία, ευαισθησία, ειλικρίνεια και απλότητα.

Αυτό που κάνουμε ως ανθρώπινα όντα έχει μεγάλη αξία. Για αυτό μου αρέσει να εργάζομαι με χειροτέχνες. Αυτοί οι ίδιοι είναι οι πρωταγωνιστές της δουλειάς τους, η στάση τους απέναντι σε αυτό που δημιουργούν είναι ανυπολόγιστης αξίας. Όταν φτιάχνουμε τα πράγματα μόνο για εμάς, όταν δημιουργούμε ένα έργο τέχνης, ο τρόπος που το ζούμε μετά είναι διαφορετικός, καθώς είμαστε εμείς οι ίδιοι που το δημιουργήσαμε σε όλα τα στάδια που μπορεί να εμπεριέχει.

Η δημιουργία γεννιέται με έναν πολύ οργανικό τρόπο. Είναι η έκφραση της απλότητας που προκύπτει από την αλήθεια, την αλήθεια του κάθε ατόμου. Γιατί εν τέλει, η δημιουργικότητα μιλά για τα άτομα και τον ρόλο που παίζουν μέσα στον κόσμο.

Το σχέδιο είναι το αποτέλεσμα μιας ανάγκης, είναι η σύνθεση του συμβιβασμού και της αποσαφήνισης των ιδεών πάνω σε αυτό που χρειαζόμαστε, είναι αυτός ο χώρος επικοινωνίας, άνεσης, με αρμονία, ευαισθησία, ειλικρίνεια και απλότητα.

WEBSITE INSTAGRAM

Βουστροφηδόν

Υφαντική

Η Υφαντική είναι το ταξίδι μου.

Διαδρομές με φορά βουστροφηδόν.

Με τα υφάδια πάνω στα στημόνια δημιουργώ σκηνικά και διηγούμαι ιστορίες.

Με εμπνέει ο αργαλειός / διαφυγή της Πηνελόπης.

Με προκαλεί η συνομιλία των χρωμάτων, των υλικών, των υφών, των όγκων.

Κάθε υφαντό ένα αποτύπωμα των χεριών, των ματιών, των αισθήσεων, της ψυχής…

Ένας χάρτης.

INSTAGRAM

marietta_partner_1

Μαριέττα Παυλάκη

Φωτογράφος

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα.

Ο δρόμος μετά από πολλά μονοπάτια με οδήγησε στο θέατρο όπου έπειτα από χρόνια έγινα σχεδιάστρια φωτισμών σε θεατρικές παραστάσεις και σε παραστάσεις χορού.

Σπούδασα Μαρκετινγκ και Επικοινωνία και έπειτα Σκηνοθεσία Θεάτρου.

Πάντα δοκίμαζα όμως πολλά επαγγέλματα, και με ενδιέφερε να εξερευνήσω διαφορετικές πτυχές της ζωής.

Με τη φωτογραφία ξεκίνησα να ασχολούμαι ερασιτεχνικά από το 2007 όντας στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ο χρόνος κύλησε και όντας πια έτοιμη και με ποικίλες εμπειρίες, τα τελευταία χρόνια έχω ξεκινήσει να δουλεύω και επαγγελματικά με την φωτογραφία.

Όλα τα πράγματα τελικά θέλουν τον χρόνο τους.

INSTAGRAM

FACEBOOK